Deel dit artikel
-

Eind 2021 Nederlands satellietinternet Oneweb

Eind vorige week bracht het Britse breedbandbedrijf Oneweb 36 nieuwe satellieten in een baan om de aarde. Die maken tegen eind 2021 internet vanuit de ruimte mogelijk tussen Vlaanderen en de noordpool.

De nieuw gelanceerde satellieten worden onderdeel van een wereldomspannend netwerk van 648 satellieten. Dat is de helft van wat concurrent Starlink van SpaceX vergt, omdat dat andere technologie gebruikt.

De 36 nieuwe nodes brengen het aantal op 254. Tegen eind 2021 worden ze commercieel in bedrijf genomen. Belangstellenden moeten op 50 graden noorderbreedte of hoger wonen om in aanmerking te komen. De prijsstelling is nog niet bekend. Oneweb levert in tegenstelling tot Starlink niet aan particulieren.

In de loop van 2022 is het wereldomspannende satellietnetwerk gereed en kan over heel de wereld breedband vanuit de ruimte worden afgenomen. Overal ter wereld.

Oneweb werd vorig jaar van faillissement gered door de Britse overheid en het Indiase concern Bharti Global. Het Franse Eutelsat kocht eind april 24 procent van het bedrijf.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond