Deel dit artikel
-

Elon Musk opvallend stil na poll over zijn vertrek

Elon Musk legt zijn functies nog niet neer na een voor hem negatieve peiling die Musk zondag zelf onder de gebruikers van het platform hield. ‘Ik zal mij houden aan de resultaten van deze poll’, had hij beloofd.

Van de 17 miljoen Twittergebruikers die meededen aan de poll over de positie van Musk, bleek 58 procent voorstander van zijn vertrek.

Musk beloofde alle grote veranderingen bij Twitter vooraf via polls te gaan voorleggen aan de gebruikers nadat er weer ophef ontstond over het verbod op externe links bij concurrerende sociale mediaplatformen. Dat verbod werd ingetrokken toen gebruikers aangaven dat het nergens op sloeg.

Sinds de poll sloot, heeft Musk amper nog getweet, al valt dat mede te verklaren doordat Musk op reis is. Hij was zondag bij de finale van het WK Voetbal.

Of Musk zijn belofte nakomt zal dus nog moeten blijken. Een probleem is dat Musk, zoals hij zelf aangaf, nog geen opvolger paraat heeft.

Musk heeft in elk geval besloten dat alleen betaalde Twitter gebruikers voortaan kunnen stemmen over beleidszaken.

Kort nadat Musk Twitter voor 44 miljard dollar kocht, verviel het bedrijf in chaos. Musk heeft met allerlei ongelukkige besluiten een groot deel van zijn adverteerders weggejaagd. De introductie van de abonnementsdienst Twitter Blue ging ook al de mist in.

Afgelopen week leidde de overhaaste schorsing van de Twitter-accounts van meerdere journalisten (o.a. CNN en The New York Times) tot de nodige ophef.

Alle fouten lijken terug te voeren op pogingen om met Twitter meer geld te verdienen. Vandaar Musk meende een groot deel van zijn personeel te moeten ontslaan en de moderatie zoveel mogelijk te automatiseren. Dat laatste heeft Musk verkeerd ingeschat. Adverteerders vreesden een toename van haatzaaierij, die inmiddels ook wel is aangetoond, terwijl Musk zelf ingreep toen er een video opdook van een stalker in een auto, die de zoon van de Twitter-eigenaar in Los Angeles zou hebben achtervolgd. Plots golden er regels voor ‘doxing’, waarover Musk zich eerder nauwelijks druk maakte.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond