Deel dit artikel
-

Emakina Group groeit tot omzet 80 miljoen euro

Het Europees werkende online bureaunetwerk Emakina Group zag de omzet in 2017 stijgen met 3,8 procent tot 80,3 miljoen euro. De winst (ebitda) steeg 6 procent tot 5,7 miljoen. Voor 2018 wordt rekening gehouden met een enkelcijferige groei in de bedrijfsopbrengsten.

Dat maakte het bedrijf met hoofdzetel in Brussel vanochtend bekend. De cijfers laten zien dat de groei met name buiten de Belgische markt plaatsvindt. Geografisch gezien stijgt de omzet ‘buiten België’ met ruim negen procent in 2017 en vertegenwoordigt die nu 61 procent van de geconsolideerde inkomsten van 2017 tegenover 59 procent in 2016.

Emakina Group is een onafhankelijk Europees bureau en investeert ook in de groei van zijn Amerikaanse en Aziatische activiteiten. Begin dit jaar nog kocht het Karbyn, een New Yorks agentschap met een tiental medewerkers en een jaaromzet in 2017 boven twee miljoen dollar.

Het bedrijf werkt met een brede waaier aan digitale platformen, onder meer die van Adobe, Salesforce, Kentico, Sitecore en Sitefinity en specialistische pakketten anderzijds Drupal, Magento, Umbraco, Selligent Marketing Cloud en Marketo. Het bedrijf werkt veel voor bedrijven die hun origine vinden in de fysieke wereld. Onder de nieuwe klanten van afgelopen jaar behoren onder meer merken en retailers als BCGE Bank, Boucheron, Carrera, ECCO, Intersport, Konica Minolta Europe, Le Pain Quotidien, Maxeda, Mondi, Renault Nissan Consulting en Vienna Tourism Board.

Foto: postflowersyndroms (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond