Deel dit artikel
-

Papier Ericsson ‘praat’ door aanraking

Raak met je handen een kartonnen doos aan, en je krijgt onmiddellijk informatie over de inhoud van die doos op je smartphone. NFC, Bluetooth soms? Niets van dat alles. Er zit zelfs geen chip in de doos. Ericsson lanceert ‘connected paper’.

Het bedrijf toonde zijn vinding eerder dit jaar al op de CES in Las Vegas, maar deed dat afgelopen week ook op het Mobile World Congress in Barcelona. Een commercieel product is het nog lang niet. “Wij gaan niet in het papier”, verzekert een woordvoerder aan Emerce. “Wij leveren wel de infrastructuur die dit soort toepassingen mogelijk moeten maken.”

NFC heeft een nadeel, vindt Ericsson. Je moet de smartphone eerst bij een voorwerp houden om informatie in te lezen of om te betalen. Aanraken met je hand is veel natuurlijker. Ericsson heeft nog weinig informatie vrijgegeven over de werking van zijn technologie, maar het is in elk geval gebaseerd op geleiding via het op lichaam.  Daarbij is het niet eens noodzakelijk om het kleine label dat op karton is gehecht aan te raken. Het signaal wordt door de smartphone herkend en gekoppeld aan een database.

Er zijn meerdere bedrijven die met geleidende technieken experimenteren. Microchips BodyCom is een voorbeeld. Ericsson benadrukt dat het om experimenten gaat. Concrete toepassingen zijn dus nog ver weg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond