Deel dit artikel
-

Europese Raad wil snel roamingakkoord

De Europese Raad wil nog deze maand een akkoord bereiken over het invoeren van nieuwe wetgeving op het gebied van netneutraliteit en roaming. Dat blijkt uit een verslag van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken.

Wellicht lukt het nog net om aanstaande maandag een volgende zogenoemde triloog te organiseren tussen de Europese Raad, het Europees Parlement en Europese Commissie over dit onderwerp.

Op het moment is er een meerderheid voor het afschaffen van roamingtarieven per 15 december 2017. Daarbij benadrukken veel lidstaten dat het afschaffen van roamingtoeslagen er niet toe mag leiden dat telecombedrijven zelf moeten opdraaien voor de kosten. Dit gevaar dreigt met name voor lidstaten die al lage binnenlandse tarieven hebben.

Nederland steunt het roamingvoorstel, maar wijkt wel af van het meerderheidsstandpunt inzake netneutraliteit. Ons land hanteert de meest strikte vorm van netneutraliteit, maar de Raad wil landen wel de mogelijkheid bieden om op te treden tegen grootschalige prijsdiscriminatie, positief of negatief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond