Deel dit artikel
-

Facebook: 21.000 ontwikkelaars bouwen bots

In slechts tien weken tijd hebben 21.000 ontwikkelaars zich aangemeld bij Facebook om bots te kunnen maken voor Facebook Messenger.

Hoewel bots op zich helemaal niets nieuws onder de zon vormen, slaan ontwikkelaars massaal aan op het Facebook Messenger Platform. Het potentiële bereik van honderden miljoenen gebruikers en de combinatie met Facebook raakt kennelijk precies de juiste snaar bij ontwikkelaars.

KLM, bijvoorbeeld, stond vooraan om de technologie in te zetten. Dat bracht naar verluidt een behoorlijke investering met zich mee, maar de klant stelt het op prijs. Zij kunnen via Facebook Messenger hun boekings- en incheckbevestiging, instapkaart en vluchtstatus ook ontvangen. In de erste maand leverde dat 115.000 chatberichten op.

Facebook vertelt aan CNBC http://www.cnbc.com/2016/07/01/facebook-messenger-now-has-11000-bots-on-its-platform.html dat er tot op heden 11.000 chatbots zijn gepubliceerd voor Messenger.

Foto: PROKārlis Dambrāns (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Marjet

Wat nu wanneer je helemaal geen Facebook Messenger wilt? Dan zak je maar in de … als klant van een bedrijf?

charles

inderdaad Marjet. Dat heet evolutie. Wil je niet mee? Dan niet. Dan blijf je alleen achter.

Z.Eur

inderdaad Charles, Dat heet zelfbeschikkingrecht. Als klant en bedrijf is er meer als voldoende ruimte om niet mee te gaan met bepaalde ontwikkelingen.
De vraag is natuurlijk hoe groot het werkelijke aantal gebruikers is want een klein groepje maakt nu eenmaal de meeste herrie op de sociale media, al dan niet aangemoedigd door bedrijven.
In de meeste gevallen staat de klant helemaal niet centraal maar de kostenbesparing voor het bedrijf. Dit alles omdat ze vaak de grip verloren zijn op hun core business.

Bart

Ik heb facebook vorig jaar weggedaan en gebruik ook die messenger niet. Alles is veel te openbaar en privacy gevoelig.

Nu ook whatsapp…fantastisch programma..opgekocht door dit superbedrijf wat ook facebook bezit en voila…ze gaan reclame invoeren…

yuk..zit er niet op te wachten en installeer straks gewoon de gratis app die iedereen gaat gebruiken reclame vrij…(welke app dat word is uiteraard nog afwachten)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond