Deel dit artikel
-

1 miljoen Europese Facebook gebruikers haken af na dataschandaal

Facebook blijft nog altijd groeien, maar minder snel dan in het eerste kwartaal, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Het bedrijf telt nu 2,2 miljard maandelijkse gebruikers, 1,54 procent meer dan in het eerste kwartaal. In Europa verloor het bedrijf 1 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Het verlies is nog veel groter als we kijken naar het aantal dagelijkse actieve gebruikers in Europa: zo’n 3 miljoen. Het totale aantal dagelijkse actieve gebruikers groeide niettemin 1,4 procent naar 1,47 miljard, tegen 11 procent een jaar geleden. In de VS en Canada, zijn belangrijkste markt, is de groei van het aantal gebruikers echter tot stilstand gekomen.

Het dataschandaal rond Cambridge Analytica is hier duidelijk de oorzaak van.

De groeivertraging, de grootste in de geschiedenis van Facebook, zou uiteraard tijdelijk kunnen zijn als het vertrouwen in de profielensite weer toeneemt.

De omzet van 13,2 miljard dollar lag iets onder de verwachtingen van analisten. Onder de streep bleef nog altijd 5,1 miljard dollar over, tegen 3,8 miljard een jaar terug.

Mobiele advertenties zijn inmiddels goed voor 91 procent van de omzet, tegen 87 procent een jaar geleden. De opbrengst per gebruiker ging in Noord Amerika omhoog, van 23 naar bijna 26 dollar.

Facebook is ten opzichte van vorig jaar wederom fors gegroeid met ruim 30.000 werknemers wereldwijd.

Nabeurs verloor het aandeel 20 procent, waarmee zo’n 120 miljard dollar verdampte.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond