Deel dit artikel
-

Facebook komt met knop ‘Toon reclames’

Met een druk op knop alle reclameberichten tonen op een Pagina. Dat wordt over enkele dagen mogelijk op Facebook.

Ergens in de maand juni, en mogelijk morgen al, wordt “View Ads” beschikbaar voor alle gebruikers van Facebook. Daarnaast moeten eigenaren van hele grote pagina’s zich legitimeren.

Beide stappen worden genomen om pogingen tot beïnvloeding, niet in het minst politieke, letterlijk beter zichtbaar te maken. Dat vloeit voort uit discussies over de rol van de profielensite bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 en bij de brexit.

Medewerkers van Mark Zuckerberg vertelden vorige week aan het Europees Parlement dat de reclameboodschappen van politieke pagina’s zeven jaar worden bewaard en doorzoekbaar zullen zijn.

Deel dit bericht

5 Reacties

Z.Eur

Waar blijft de knop ‘Hide Ads’?

Kees

Dat heet ‘delete your facebook account’. Veels te weinig mensen willen betalen en bijna iedereen wil FB maar blijven gebruiken.

Lekker gewoon vol met reclames dat FB, de schoorsteen moet roken.

Jan de Jong

Als Zuckerberg geen advertenties op Facebook zet, dan is zo’n knop helemaal niet nodig. Heb je al dat politieke gekrakeel niet en zo snij je Poetin heel efficiënt de pas af.

Marcel

@Jan

Als AH alles gratis maakt heb je ook niet zon rij bij de kassa…

Jan de Jong

@Kees,
Ik weet niet hoe het nu is, maar de kassarijen bij AH waren voor mij reden om die winkels echt te mijden. Tegenwoordig heb ik geen AH meer in de buurt, dus kom ik er niet meer.
En de advertenties op Facebook haal je toch gewoon weg met AdBlock?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond