Deel dit artikel
-

FNV zet Picnic mes op de keel: de supermarkt-cao of de rechter

Vakbond FNV heeft websuper Picnic de keus gesteld tussen het toepassen van de supermarkt-cao of een rechtszaak. Binnen een week moet het bedrijf laten weten of het de supermarkt-cao gaat toepassen voor zijn medewerkers.

De vakbond constateert dat er na stevige acties van FNV en werknemers rond onveiligheid op de vijf distributiecentra, wel verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo is Picnic een veiligheidsprogramma gestart. Maar het bedrijf geeft niet thuis zodra het gaat over vaste contracten en vaste uren voor de mensen. En een cao, daar gaat de directie al helemaal niet op in.

Picnic verdient volgens de bond ‘miljoenen aan de onderbetaling van zijn medewerkers’. Samen met twaalf orderpickers uit de distributiecentra in Nijkerk, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven overhandigde FNV vrijdag symbolisch een cheque van 9,9 miljoen euro aan de directie. Dit staat voor het bedrag dat Picnic in 2018 in eigen zak heeft gestoken door geen loon en werkgeverslasten te betalen conform de supermarkt-cao.

Voor het zware werk dat de werknemers doen, krijgen ze maar net iets meer dan het minimumloon zonder toeslagen. De gratis bezorging moet ergens van worden betaald. FNV: ‘Eén van de redenen waarom Picnic het goedkoper kan doen dan andere supermarkten is omdat ze onderbetalen. Gratis bezorgen bestaat niet.’

Omdat de cao voor supermarkten Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) is, zijn alle supermarkten die onder de werkingssfeer van deze cao vallen, verplicht deze toe te passen. Online supermarkten kunnen daar volgens de bond niet onderuit komen.

Deel dit bericht

6 Reacties

S.

Ik heb 7 maamden vior dit bedrijf gezeuld met boodschappen (ben 57 jaar) wilde doorgroeien naar trainer; maar dot werd stelselmatig twgen gehouden door een niet ervoor opgeleidde manager van 21 jaar (=schoolverlater). Uiteindelijk ging ik na 7 maanden te veld voor vaste contract uren; niand thuis; onmogelijk; ik coteer; “zo werkt het niet binnen picnic!”
Stress nam toe; lichaamlijke klachten daardoor ook; zot nu een maand thyis en zelf zieltegeld kunnem ze niet normaal uitbetalen via Yong Capital.
Ik hoop van harte dat er senl goed nieuws komt MET terugwerkende kracht voor Alle werkemers!!!

You go!!!FNV

Barbje

Kunnen ze niet gewoon de directie van Picnic helemaal niets meer betalen? Auto van de zaak meteen ook innemen. Eens kijken of ze dan nog lachen.

PicNic supporter

Waarom klagen al die mensen toch zo? Niemand wordt toch verplicht om bij PicNic te werken? Als je vind dat je te weinig verdient, dan ga je toch bij een bedrijf werken die meer betalen? Er zijn Ecommerce magazijnen genoeg in Nederland. Stop met klagen en maak gewoon andere keuzes in je leven.

S

Beste Picnic supporter; jij kunt typen wat je wilt. Fnv heeft niet voor niks klachten gekregen; en staat klaar voor de werknemer. Wat betreft deze werkgever? Zakkenvullers zijn het ten koste van. Dat jij ze aanhangt zegt genoeg over jou en je arbeids ervaring van half jaartje ofzo? 😉
Er wordt gewerkt na 18.00 uur; meer dan ervoor; wat betekend dat er gewoon toeslagen betaald horen te worden; maar omdat de here iprichters ‘zich niet kunnen vinden in een ‘oude cao’ doen ze gewoon wat hun hoed dunkt ten koste van.
Btw; JIJ bepaald niet iwe welke keuzes maakt! Dus ga maar lekker in je epv-tje nadenken over de onzin die je uitkraamt

PicNic supporter

@S: Grappig en tegelijkertijd triest om te lezen dat er dus écht mensen bestaan die denken dat ze geen keuzes hebben in het leven. Wat een armoede! Wanneer je blijkbaar niet je eigen keuzes kunt maken word je dus blijkbaar FNV lid.
Nog even terug naar het onderwerp: PicNic is gestart als online platform waar je boodschappen kunt bestellen, maar is geen supermarkt. Het businessmodel is dus ook anders. Voor online bedrijven dienen de kosten zo laag mogelijk te zijn. Als zij een kratje bier moeten inkopen, dan zoeken zij net zolang totdat ze de beste aanbieding te pakken hebben, want anders kopen mensen simpelweg niet. Dat kratje bier kun je vergelijken met de inkoop van “kosten” Nogmaals, als je het niet eens bent met je werkgever, dan ga je gewoon lekker elders werken. ( en misschien moet je ook eens een cursusje Nederlands volgen om je communicatie wat te verbeteren. ) Succes!

Tim

@PicNic Supporter kijk eens op linkedin Picnic noemt zich zelf gewoon Picnic Supermarkets. Hier kun je dus niet onderuit en is erg opmerkelijk. Iedereen heeft een eigen keuze daar ben ik het helemaal mee eens. Echter zijn er ook mensen die minder sterk in hun schoenen staan of hebben mogen genieten van een goede opleiding. FNV beschermt deze mensen tegen uitbuiting.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond