Deel dit artikel
-

Google: 15 miljard omzet, 3 miljard winst

Google noteert in het derde kwartaal een omzet van 14,9 miljard dollar, een stijging van 19 procent. Beleggers ontvangen de resultaten positief.

Zojuist publiceerde Google zijn financiële cijfers over de drie maanden tot oktober 2013. Ook dit kwartaal wordt groei genoteerd van dubbele cijfers, zowel in termen van omzet als bedrijfsresultaat en winst.

Een kwart van de omzet uit internetreclame, het belangrijkste verdienmodel, gaat ook weer direct de deur uit. Dat geld gaat naar de partijen die Google hielpen om zijn verkopen überhaupt te realiseren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld partners uit het AdSense-programma en strategische partners als Firefox of grote online portals.

Er werd 26 procent meer geklikt op advertenties bij de zoekresultaten en op andere posities waar Google de exploitatie verzorgt. De gemiddelde klikprijs daalde met acht procent ten opzichte van vorig jaar. Dat zou erop kunnen duiden dat de commerciële uitingen inhoudelijk beter of aantrekkelijker worden en dat het aanbod van commercieel beschikbare ruimte harder stijgt dan de vraag ernaar.

Dochterbedrijf Motorola kost nog steeds geld. De omzet daalde van 1,8 miljard dollar vorig jaar naar 1,2 miljard dit jaar. Mede als gevolg van deze daling, daalde het bedrijfsresultaat ook van een verlies van 192 miljoen naar 248 miljoen in het afgelopen kwartaal.

Vannacht geeft de leiding van Google telefonisch toelichting op de cijfers aan de financiële markt.

Beleggers belonen de resultaten met een koersstijging, in de handel nabeurs, van zeker zes procent. Het aandeel staat daarmee direct weer boven de 940 dollar.

Foto: romanboed (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond