Deel dit artikel
-

Google Fiber doet eerste overname

De ISP-dochter van Alphabet, Google Fiber, koopt in Amerika een kleine breedbandprovider die in flats en kantoorpanden draadloos en vast internet verhuurt.

Hoeveel Google betaalt voor Webpass maken de bedrijven niet bekend.

Met de overname krijgt Google een bedrijf in handen dat meer dan tien jaar ervaring heeft met het bouwen van vaste en mobiele netwerken. Mobiel via ‘straalzenders’, vast via glasvezelaansluitingen. Daar komt geen telecom- of kabelbedrijf bij kijken. In die zin vormt Webpass een aanvulling op Google Fiber.

Webpass belooft snelheden tot een gigabit per seconde. Naast particuliere klanten rekent het ook bedrijven tot zijn klantenkring. Onder hen: Zappos, Foursquare, WordPress, Mozilla, HBO Films, Oracle Racing en Lyft. Het bedrijf is actief in San Francisco, San Diego, Miami, Chicago en Boston.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Google Fiber valt onder de zogeheten moonshots van Alphabet, een hippe term voor ‘vreselijke ambitieus en zelfs nog net realistisch bedrijfsplan’.

Van alle moonshots, waar ook de geheime X-projecten onder vallen, zijn er maar drie die omzet genereren: Nest, Verily en Fiber. De gezamenlijke omzet groeide in 2015 met 37 procent tot 448 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond