Deel dit artikel
-

Google klopt Apple met gratis muziekdienst

Google heeft zojuist een gratis muziekdienst gelanceerd, een week voordat Apple zijn eigen muziekdienst begint.

Google Play Music bestaat weliswaar al twee jaar, maar naast de betaalde versie van 9,99 dollar per maand is er nu een gratis versie. Het gaat daarbij vooral om een radiodienst, waarbij gebruikers artiesten en genres kunnen selecteren. Voor de samenstelling heeft Google experts aangetrokken.

Voor het einde van de week zal deze dienst ook beschikbaar zijn via Android en iOS, zij het voorlopig uitsluitend in de VS.

Net als bij Spotify wordt de dienst betaald uit reclames en zullen niet alle titels uit de catalogus beschikbaar zijn. Het is niet bekend hoeveel abonnees de betaalde versie van Google Play Music heeft.

Apple Music gaat op 30 juni van start en kost 9,99 dollar per maand. Wel kunnen luisteraars drie maanden gratis luisteren. Aanvankelijk wilde Apple artiesten geen vergoeding betalen voor de periode dat gebruikers de dienst gratis mogen uitproberen, maar toen Taylor Swift bekend maakte dat zij haar laatste album 1989 niet ter beschikking zou stellen, ging Apple alsnog door de knieën.

Apple Music komt volgende week beschikbaar via updates voor iOS en iTunes software voor Windows en Mac. Dan ook begint Apple met zijn deels gepresenteerde 24/7 radiostation vanuit Londen, New York en Los Angeles.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond