Deel dit artikel
-

Google stopt met AR-platform Tango

Google neemt afscheid van zijn AR-platform Tango om zich te concentreren op ARCore, dat in augustus werd gelanceerd. Formeel wordt de ondersteuning gestopt op 1 maart 2018.

De belangrijkste slag op het gebied van augmented reality wordt momenteel geleverd door Apple en Google, die zich grotendeels bewegen op het terrein van mobiele AR. Daarbij worden geen brillen gebruikt, maar kijk je door de lens van de smartphone. De voor iOS benodigde ontwikkelomgeving ARKit is sinds iOS 11 beschikbaar voor de iPhone en iPad.

Google was Apple eigenlijk voor met Project Tango, maar heeft een verkeerde afslag genomen. De technologie maakte gebruik van sensoren die niet standaard aanwezig zijn in smartphones en daarom werd het platform amper gebruikt. Voordeel van opvolger ARCore is dat er geen speciale eisen meer zijn voor diepteherkennende camerahardware, en programmeurs aan de slag kunnen met verschillende talen of speciale bouwapps.

Doorgaan met het in 2014 gelanceerde Tango was niet erg logisch meer, vond Google. Wel jammer voor gebruikers van smartphones als Asus ZenFone AR, die rond dit platform was

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond