Deel dit artikel
-

Google trekt met privacy-caravan door Nederland

Google is 22 maart een ‘privacy-caravan’ door Nederland gestart. Het bedrijf bezoekt tot en met 21 april 20 steden en dorpen in alle twaalf provincies. Het is de grootste privacytour die Google ooit heeft georganiseerd.

Geïnteresseerden kunnen al hun privacy-gerelateerde vragen stellen aan Google-medewerkers. De komende weken in de caravan in onder meer Hilversum, Haarlem, Meppel, Den Haag, Amsterdam en Leeuwarden.

Mogen doet de caravan de campus van Tilburg University aan. Ook Rector Magnificus Emile Aarts en een aantal van studenten zullen de gelegenheid te baat nemen om de privacy-caravan te bezoeken.

Tilburg University is naar eigen zeggen ‘leidend’ in het onderzoek naar de juridische gevolgen van het gebruik van Big Data. Het juridisch kader lijkt soms achter de feiten aan te hollen.

Google biedt reeds toegang tot instellingen en tools waarmee  gebruikers hun gegevens kunt beveiligen en hun privacy kunnen beschermen. Volgens directeur Pim van der Feltz is Nederland het tweede land ter wereld waar consumenten zeer betrokken zijn bij privacy. “Maar we zien ook dat onze privacytools nog niet volop worden gebruikt.”

Deel dit bericht

4 Reacties

E. Bronkhorst

Waarom maar 20 steden en dorpen en dan nog wel plaatsen die naast elkaar liggen ten opzicht van andere plaatsen in de desbetreffende Provincie.
Haarlem -Amsterdam ‘s-Herthogenbosch – Tilburg
Maar ik woon in Bergen op Zoom waar moet ik dan heen ?
Ik weet niet eens de totale lijst te vinden. Alleen wat ik op Omroep Brabant en hier heb gehoord/gelezen kan ik niet zien waar ik dan heen kan

Hoogachtend E.Btonkhorst

Hans

@E. Bronkhorst,

De volledige lijst met steden staat hier:
https://events.withgoogle.com/privacytour/

Voor Bergen op Zoom zou ik naar Middelburg gaan.

bert

Voor optimale privacy adviseren we niet langer Google te gebruiken…..

Josje

Tot hoe laat staat de caravan vandaag in Den Bosch?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond