Deel dit artikel
-

Half miljoen euro voor maker slimme pakketbrievenbus

De Amsterdamse start-up MYPO, het bedrijf achter de slimme pakketbrievenbus, heeft een investering van een half miljoen euro opgehaald na een pilot met DHL. De geldverstrekker is Berlin Equity.

De pakkettenmarkt is het afgelopen jaar met 23 procent gegroeid. Dat betekent dat er dagelijks tientallen bezorgbusjes voor niets door je straat rijden, zegt MYPO.

Met een unieke cijfercode kunnen alleen de ontvanger en de bezorger de brievenbus van MYPO openen. De laatste vier cijfers van de track & trace-code die via een mobiele app ingesteld zijn, vormen de sleutel waarmee de MYPO kan worden opengemaakt. De DHL-bezorger kan tevens (retour)zendingen meenemen die door de consument in de pakketbrievenbus zijn geplaatst.

MYPO is het bedrijf van ondernemer Arjan Griffioen, die onlangs de innovatieprijs van het Rotterdam Mobility Lab won.

De eerste stap is het team van MYPO uit te breiden. Men zoekt een hardware specialist en een software architect.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jorn - ForPM

Interessant!

Onlangs nog een onderzoek gedaan voor een grote pakketbezorger en daaruit blijkt inderdaad dat veel pakketjes niet kunnen worden afgeleverd.

En dat is niet alleen een grote ergernis voor de pakketbezorger, maar 72% van de ondervraagden geeft aan dat dit een van de grootste bezwaren is van online bestellen! Klinkt dus als een mooie en wenselijke oplossing! Succes!

Peter C.

Ben iets minder enthousiast… welk probleem lost het eigenlijk op voor wie? Mensen die online bestellen en laten verzenden naar huis terwijl ze er bijna nooit zijn? Vraag is hoe groot die groep is en of zij hier ook voor willen betalen? Dat veel pakketjes niet afgeleverd kunnen worden omdat mensen niet thuis zijn is niet slim en zorgt inderdaad voor overlast, maar het bestelbedrag is ook niet slim te noemen en daar begint het toch mee, als je weet dat je niet huis bent terwijl er andere mogelijkheden genoeg zijn (bv op je werk). Ben benieuwd…

Ton Leenstra

Kan ik hier ook de pakketjes die ik wil verzenden in deponeren. Dat een van de vervoerders ze ophaald en bezorgd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond