Deel dit artikel
-

Helft Europese e-shoppers koopt over de grens

Meer dan de helft van alle Europese e-shoppers deed dit jaar online aankopen over de grens; een stijging van 2 procent ten opzichte van vorig jaar. Bijna een vijfde van alle goederen die shoppers afnemen, is afkomstig van buitenlandse websites. Dat blijkt uit onderzoek van pakketvervoerder DPD.

Ongeveer een derde van e-shoppers is komend jaar van plan om over de grens te bestellen.

Onder e-shoppers die in 2017 aankopen over de grens deden, koos 67 procent voor websites uit Europa. Van hen die binnen Europa bleven, kocht 39 procent bij een webwinkel in een buurland. De groep die buiten Europa aankopen deed, had een voorkeur voor China en in mindere mate de VS.

Het gebruik van smartphones om online aankopen te doen blijft toenemen, vooral onder millennials. Laptops en desktopcomputers blijven vooralsnog de voornaamste apparaten om te winkelen. Ook kopen e-shoppers niet uitsluitend via één applicatie en is 43 procent van mening dat een mobielvriendelijke website een belangrijk aankoopcriterium is.

De voorkeuren voor betaling en bezorging variëren sterk per land in Europa. Zo maakt bijvoorbeeld 58 procent van Franse e-shoppers regelmatig gebruik van ophaalpunten (gemiddelde in Europa: 17 procent) en heeft Estland het record voor het gebruik van lockers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond