Deel dit artikel
-

Karavaan Startupbootcamp trekt naar Eindhoven

Sartupbootcamp Global start een acceleratorprogramma op de High Tech Campus in Eindhoven. In samenwerking met Amazon Web Services gaat SBC Eindhoven HT in verschillende steden wereldwijd zogenoemde pitchdagen organiseren.

De organisatie hoopt op ruim 1200 aanmeldingen van hightech-startups uit de gehele wereld en van de dertig geselecteerde startups zal het merendeel zich definitief in de regio vestigen. Deelname is dus niet voorbehouden aan bedrijven uit de regio.

Eindhoven is volgens de organisatoren al meer dan 25 jaar de high tech-hoofdstad van Europa en werd onlangs nog door het Intelligent Community Forum (ICF) in New York nog uitgeroepen tot de ‘slimste regio’ van de wereld. In 2012 werd Eindhoven door Fortune uitgeroepen tot één van de zeven beste steden voor startups.

Brainport, zoals de Eindhovense regio ook wel wordt genoemd, omvat naast de Technische Universiteit Eindhoven en niet te vergeten Philips vooral de High Tech Campus, waar zich een kleine honderd bedrijven en instituten bevinden, onder andere multinationals als ASML, Philips, NXP, IBM en Intel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond