Deel dit artikel
-

Hilversum krijgt interactieve schermen

De gemeente Hilversum neemt woensdag een interactief scherm op het Stationsplein in het gebruik. The Bridge Hilversum fungeert als een ‘open podium’ met afwisselend culturele en commerciële boodschappen.

De schermen worden in de toekomst als een digitale brug onderling met elkaar verbonden via internet, waardoor mensen contact met elkaar kunnen leggen vanaf de verschillende locaties. Door het inzetten van interactieve en vernieuwende media apps worden Hilversummers volgens de gemeente uitgedaagd om de interactie met elkaar en met de stad aan te gaan. Bij de lancering wordt een verbinding gemaakt met een scherm dat tijdelijk op het Media Park staat.

De content op de schermen wordt door Dropstuff Media gerealiseerd in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Een deel van de zendtijd op de schermen is ingeruimd voor boodschappen van zowel commerciële als culturele aard.

In de loop van 2016 en 2017 worden de andere schermen geplaatst. Dit zal zijn op de Groest en op de Kerkbrink. Telkens wordt gekeken wat passend is. Zo zal naar alle waarschijnlijkheid op de Kerkbrink een publieke ‘huiskamer’ worden gecreëerd met daarbij een televisiescherm met een bank om ‘tv te kijken.’ Voorlopig gaat het om een proef van vijf jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond