Deel dit artikel
-

Hoevenaar van Thomas Cook naar Travel Appeal

Erwin Hoevenaar is benoemd tot Director of Sales Europe bij Travel Appeal, een start-up die is gespecialiseerd in data science en artificial intelligence voor de reisbranche. Hoevenaar was hiervoor verantwoordelijk voor e-commerce bij Thomas Cook.

Travel Appeal wil het grootste datalake voor de reisbranche ter wereld maken. Door data over hotels, recensies, tarieven, social media-gesprekkenen ‘eigen’gegevens uit Property Management Systems, CRM en boekingssystemen te verzamelenkan de AI-oplossing van Travel Appeal inzichten en suggesties geven om de prestaties van een hotel, attractie, bestemmingof restaurant te verbeteren. Als er bijvoorbeeld een evenement plaats vindt, kan het algoritme bijvoorbeeld een tariefsverhoging suggereren van een x-aantal procent aan een hotel.

Daarnaast biedt Travel Appeal een ‘virtual assistant’ aan, een chatbot waarmee de interactie met bezoekers wordt vergemakkelijkt en die tegelijkertijd data oplevert over klantgedrag waarmee marketing zijn voordeel kan doen.

Hoevenaar is aangesteld om het gebruikersnetwerkin Europa uit te breiden, met een focus op Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond