Deel dit artikel
-

Honda verspreidt 3D-modellen conceptauto’s

Met de lancering van Honda-3D.com wil de autofabrikant zich als een innovatief merk positioneren in een wereld waar offline en online en massaproducties en 3D-printen elkaar overlappen.

Honda-3D.com is een site waar consumenten met 3D-printers gratis blauwdrukken kunnen downloaden voor conceptcars van de fabrikant. Miniatuurversies van de conceptcars, want verder dan dat is het open sourcen van hardwareontwikkeling nog niet doorgedrongen tot de autobranche.

Bezoekers van de site kunnen kiezen uit vijf modellen om te printen in plastic.

Het 3D-project is onderdeel van een wereldomspannende merkencampagne om Honda neer te zetten als bedrijf dat ‘durft te dromen’ (super ultra daydreams).

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: NRMA New Cars (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Cris

Leuk, maar ik heb zo het gevoel dat dit voor geen meter gaat werken. Onbegrijpelijk dat ze de modellen niet presenteren middels Augmented Reality. Dat biedt zoveel meer mogelijkhjeden qua beleving. 3D print zou dan een onderdeel kunnen zijn van de conceptuele benadering. De modellen uitgeprint in plastic ziet er niet uit en heeft geen innovatieve uitstraling.

Cris

ps. Destijds al een test gedaan voor Peugot met AR in 2009: http://www.mediafusion.nl/peugeot/index.html . Dat hebben we in 2 avonden in elkaar gezet. Gemiste kans voor Honda?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond