Deel dit artikel
-

Honderdduizenden Nederlanders over op Telegram

Misschien al een miljoen Nederlanders hebben de chatapp Telegram geïnstalleerd om maar niet meer afhankelijk te zijn van WhatsApp. De macht van Facebook wordt hen iets te groot.

Zaterdagavond lieten de makers van Telegram weten:

 

Nu, een kleine twee dagen later, zal de teller rond het miljoen hangen. Gisteren konden de servers het niet aan en bezweken voor een paar uur. “We rekenden op een miljoen nieuwe gebruikers. Vijf miljoen is te gek”, klinkt het vanuit Berlijn.

 

Wat Telegram anders maakt dan bijvoorbeeld WhatsApp is dat ze claimen een heel veilig kletssysteem te hebben neergezet. De Fransman Geoffroy Chouprie betwist dat ten stelligste. “Vermijden. Tegen iedere prijs.”, zegt hij met een uitgebreide technische redering om dat te onderbouwen.

Duitsland gaat overstag voor een andere veilig mobiel chatsysteem: Threema. Dat werd in de afgelopen dagen ruim een half miljoen keer gedownload.

Foto: Daniel Paixao (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Bart

Over op Telegraam lijkt me niet de goede kop, ik heb de app ook geïnstalleerd en met mij velen uit mijn adresboek, maar ik ben alles behalve over naar Telegram, vandaag ook weer vrijwel alles via Whatsapp. Wel is het natuurlijk een grote bedreiging voor Whatsapp, dat is duidelijk.

Overigens vind ik persoonlijk het privacy argument om over te stappen niet sterk. Achter Telegram zitten een paar onbekende Russen, niet per definitie verkeerd, maar wie zegt me dat zei anders (lees beter) omgaan met privacy dan concurrenten?

Marcel (WebshopAdvies)

Laten we inderdaad wat meer nuance aanbrengen. Telegram heeft een mooie groei, maar laten we niet vergeten dat Whatsapp dagelijks een miljoen gebruikers erbij krijgt. De groei van Telegram moet dus wel erg grote vormen aannemen om dat op korte termijn in te halen. Natuurlijk blijft het zeker mogelijk om een goede concurrent neer te zetten. De overname van Facebook kan daar aan bijdragen.

Tjeerd

Telegram vind ik veel weg hebben van WhatsApp.Doordat het veel lijkt op WhatsApp zal het er ook voor zorgen dat meer jongeren Telegram gaan gebruiken. Ook komt dit doordat hun vrienden overgaan.

Remco

Telegram is de next gen whatapp killer. Telegram kan veel meer dan whatsapp ooit kon bv alle soorten files sturen en geen gezeik met 1080p video’s doorsturen. en de haat naar facebook zal alleen maar toenemen door veel mensen want privacy is geen betaal middel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond