Deel dit artikel
-

Illegale ebook verkoper moet drie keer zoveel betalen als oorspronkelijke schikking

Een 38-jarige man uit Riethoven is veroordeeld om een bedrag van 1421 euro aan Stichting BREIN te betalen. Onder de naam Ebookplaza en Alexnav verkocht de man DVD’s met 13.500 illegaal gekopieerde ebooks op Marktplaats.nl, Speurders.nl en Tweedehands.nl.

Rekening houdend met de draagkracht van de man trof BREIN een schikking bestaande uit een onthoudingsverklaring met boetebeding en een tegemoetkoming in kosten van 450 euro.

Hij reageerde echter niet op herinneringen en sommaties werden met een ‘adres onbekend’ label retour afzender gestuurd. Navraag bij de gemeente leerde dat de man had zijn gegevens had afgeschermd. Na een procedure werden deze alsnog aan BREIN afgegeven. Daaruit bleek dat hij toch niet was verhuisd. Geconfronteerd met de deurwaarder produceerde de man een e-mail die van BREIN afkomstig zou zijn waarin stond dat de zaak was ‘geseponeerd’. Dat die mail vervalst was bleek niet alleen uit die onjuiste terminologie – het gaat immers niet om een strafzaak – maar met name omdat het adres van de afzender toentertijd niet in gebruik was.

Daarop heeft BREIN de man gedagvaard. Hij verscheen niet op de zitting.

Het vonnis wordt binnenkort betekend en ten uitvoer gelegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond