Deel dit artikel
-

Industry 4.0: bedrijven investeren jaarlijks ruim 900 miljard dollar

Industriebedrijven uit alle sectoren zetten wereldwijd in op Industry 4.0. Gezamenlijk investeren zij ruim 900 miljard dollar per jaar. Dat blijkt uit het wereldwijde PwC-onderzoek ‘Industry 4.0: Building the Digital Enterprise’ van PwC.

Bedrijven over de hele wereld willen jaarlijks 5 procent van hun omzet in digitalisering investeren, zo’n 907 miljard dollar. Zelfs wanneer de verwachtingen omtrent Industry 4.0 maar voor de helft worden gerealiseerd, wordt het speelveld de komende vijf jaar fundamenteel anders, meent het advieskantoor.

Aan het einde van dit veranderingstraject zijn de succesvolle bedrijven volgens PwC écht digitale ondernemingen geworden, met fysieke producten aan de basis, aangevuld met digitale interfaces en op data gebaseerde, innovatieve diensten.

Ruim 80 procent van de bedrijven verwacht dat data-analytics de komende vijf jaar significant invloed zal hebben op hun besluitvormingsprocessen. Data-analytics zorgt ervoor dat producten verder ontwikkeld kunnen worden en dat bedrijven hun diensten nauwkeuriger kunnen afstemmen op de behoeften van hun klanten.

De ondervraagde bedrijven zien bij de implementatie van Industry 4.0 niet zo zeer problemen op het gebied van technologie. De knelpunten zijn eerder een gebrek aan interne digitale cultuur, visie en scholing en een tekort aan specialisten. Zo leunt bijna 40 procent van de ondervraagde bedrijven op de analytische expertise van individuele werknemers, maar hebben zij geen specifieke afdeling voor data-analytics.

Uit het onderzoek komt nog een andere randvoorwaarde naar voren voor een succesvolle digitalisering: gegevensbeveiliging. Digitale ecosystemen kunnen alleen functioneren wanneer alle deelnemers erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens niet in verkeerde handen vallen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jacob Lageveen

Wat een immense bedragen, en je ziet er weinig van. Het is jammer dat ook het artikel niet echt duidelijkheid verschaft waar al die miljarden dan naar toe gaan. Het lijkt me niet bepaald nodig voor digitalisering. Dat kan ook voor een paar miljoen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond