Deel dit artikel
-

Investering voor Nederlandse podcasthoster Springcast

Springcast, een SaaS-dienst om podcasts mee te publiceren, heeft een eerste financieringsronde doorlopen bij een groep particuliere investeerders. Het Nederlandse bedrijf wil een Europese speler worden met hosting en marketingdiensten voor podcasts.

Over de hoogte van de investering doet Springcast van Jeroen Broekema en Nico Oud geen mededeling. Broekema spreekt tegen Emerce over een miljoenenwaardering, maar houdt verdere details voor zich. Niet enkel over de financiën, maar ook over de namen van zijn geldschieters. “Het zijn ondernemers met expertise in media, tech en finance.”

Tot op heden bouwde het duo Springcast met eigen geld. Ze bedienen naar eigen zeggen reeds honderden klanten met podcasthosting. “Eigenlijk is dat een verkeerde term”, zegt Broekema verder “want er komen ook zaken bij kijken als publishing, marketing, data en analytics. Het is een SaaS-product.”

Europese spelers op dit gebied zijn er weinig, hooguit Soundcloud. Podcasthosting is veelal een Amerikaanse aangelegenheid. Onterecht, vinden ondernemers. Ze besteedden veel aandacht aan GDPR, analytics en koppelingen met andere marketingtools. Het zijn vooral bedrijven en overheden die daar op aanslaan.

De externe kapitaalinjectie wordt gebruikt om de buitenlandse marketingactiviteiten op te tuigen. Speciale aandacht gaat uit naar de Duitse markt, juist vanwege zijn veeleisendheid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond