Deel dit artikel
-

Johann Hurink nieuwe wetenschappelijk directeur 4TU Applied Mathematics Institute

Per 1 juli start UT-hoogleraar Johann Hurink als wetenschappelijk directeur bij het 4TU Applied Mathematics Institute (4TU.AMI). Hij neemt de rol over van Kees Vuik (TUD), die acht jaar aan dit instituut voor de toegepaste wiskunde verbonden was.

4TU is het samenwerkingsverband van vier technische universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente, Wageningen).

Hurink wil als technische universiteiten samen optrekken bij het vormen van onderzoeksconsortia, met het bedrijfsleven samenwerken op actuele thema’s als health, resilience en energie, en het onderwijs vernieuwen met projecten als Blended Learning.

‘Ik zie de slagkracht die je als vier universiteiten samen hebt als grootste verdienste van het 4TU-verband. Die eenheid hebben we nodig om onze internationale positie waar te maken, aangezien universiteiten in de ons omringende landen veel groter zijn. Het mooie van een land als Nederland is dat we met de universiteiten zo dicht bij elkaar zitten dat het bijna als ‘De Universiteit van Nederland’ voelt – met het verschil dat we de expertise van vier verschillende universiteiten tegelijk hebben.’

Hurink combineert zijn werk bij 4TU.AMI met zijn werk bij de Universiteit Twente. Daar is hij hoogleraar mathematische besliskunde bij de afdeling toegepaste wiskunde. De focus van zijn onderzoek ligt op het optimaliseren van smart grids; slimme netwerken om ons van energie te voorzien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond