Deel dit artikel
-

Just Cargo zoekt fietskoeriers voor ‘groene pilot’ in Amsterdam

Amsterdamse bedrijven kunnen hun pakketten vanaf mei laten ophalen en bezorgen door fietskoeriers die net als de taxi’s van Uber via een app worden opgeroepen. Just Cargo start die maand een ‘groene pilot’ om autoverkeer en files in de hoofdstad terug te dringen.

Just Cargo introduceerde vorig jaar zijn Uber-concept voor koeriersdiensten in Nederland. Bedrijven die een pakketje hebben dat bezorgd moet worden, melden dat aan op de website van Just Cargo. Chauffeurs die zich hebben aangemeld worden via de app ingeseind, pikken het pakketje op en leveren het af.

Voor de pilot is voor Amsterdam gekozen omdat klanten daar eerder bereid zijn nieuwe en innovatieve diensten uit te proberen, zegt directeur Michiel van den Boogaart.

Fietsers kunnen zich als fietskoerier aanmelden en stand-by houden voor opdrachten. Just Cargo hanteert bij de aanmelding dezelfde screening als bij de autokoeriers en eist bijvoorbeeld een VOG-verklaring. Fietskoeriers worden alleen ingezet binnen een straal van tien kilometer. Zendingen die verder of buiten Amsterdam bezorgd moeten worden, laat Just Cargo ophalen per fiets en verder vervoeren door een chauffeur uit zijn landelijke koeriersnetwerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond