Deel dit artikel
-

Kieskeurig.nl toont voorraadinformatie lokale winkels

Webwinkels die ook fysieke zaken hebben, kunnen via Kieskeurig.nl gaan aangeven of gezochte artikelen op voorraad zijn.

Hiervoor heeft Kieskeurig.nl een samenwerking gesloten met technologiebedrijf Voradius, dat de real time voorraadinformatie doorstuurt.

“Het gaat om twintig grote ketens en een tiental kleinere ketens die real time voorraadinformatie van hun fysieke zaken op Kieskeurig.nl zetten”, zegt Martijn Jansen van de productenzoeker. “In totaal hebben we informatie van twintigduizend zaken in bestand, maar van de selectie op Kieskeurig weet je dat zeker dat de voorraadinformatie tot op vijftien minuten actueel is.”

De vergelijkingssite van Sanoma kijkt bij iedere zoekopdracht of en welke webwinkels ook fysieke zaken hebben. Als die er inderdaad zijn, toont de site het extra tabblad ‘Lokale winkels’.

Kieskeurig.nl is de tweede vergelijker die dit soort real time informatie uit de fysieke winkelwereld betrekt. Vergelijk.nl bouwde zelf een dergelijk systeem. Voradius voert gesprekken met meerdere partijen om de data bij te integreren. “Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat dit nuttige informatie is om aan te bieden op bol.com Plaza”, maar ook in andere vergelijkers en e-commerceplatformen.

Winkels betalen om te worden opgenomen in Voradius’ bestand.

Foto: Missi (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Oscar

Handig!! Dat dit er al niet veel eerder was.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond