Deel dit artikel
-

Klanten Neckermann kunnen weer op krediet kopen

​Klanten van Neckermann kunnen vanaf juni weer op krediet kopen. Dat vertelde e-commerce manager Bob Nijk zojuist op Emerce eRetail. Na het faillissement was Neckermann de vergunning daarvoor kwijtgeraakt.

Het kopen op krediet was een van pilaren onder het oude Neckermann, zo vertelde Nijk, oprichter van Bobshop.nl, in Bussum. Samen met Johan Smits van partner Yellowgrape werkt hij momenteel aan een nieuwe online toekomst van Neckermann op basis van Copernica en Magento.

Begin dit jaar werd bekend dat postorderbedrijf Neckermann een fusie aangaat met de online webshop D5Avenue. Voor het eerst worden ook fysieke winkels geopend. Acht zijn reeds in gebruik en nog eens zes volgen deze maand. Omnichannel krijgt daarmee een grotere rol, aldus Nijk.

Nieuwe klanten hopen Nijk en Smits aan te trekken via lead generation, search en affiliate marketing, maar het duo werkt ook aan een slimmere database om belangrijke klanten te identificeren en waar nodig te heractiveren. “Waar we vroeger nogal eens met hagel schoten, kunnen we klanten straks heel gericht benaderen.”

Er komt een loyaliteitsprogramma, maar Neckermann wil zijn klanten ook trekken naar de fysieke winkels, voor zover die zich in de nabijheid bevinden. In die nieuwe winkels zal het brede aanbod van scherp geprijsde artikelen worden gecombineerd met ‘persoonlijke service’ en gemakkelijke afhaalmogelijkheden van de online bestelde producten.

Neckermann zal zich vooral op vrouwen richten, aldus Nijk, die de lachers op de hand had met zijn profielomschrijving: ‘Middelbare leeftijd en een maatje te groot’.

Foto: Peter Boer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond