Deel dit artikel
-

Kritiek op gebrek aan regels voor thuiskoks AirDnD

Bert van Busbach, patron-cuisinier van Restaurant De Compagnon in Amsterdam, heeft kritiek op het online initiatief AirDnD, oftewel Air Drink ‘n Dine. Via de website van AirDnD kunnen gasten een huiskamerrestaurant zoeken, boeken, betalen en beoordelen.

In het Radio 1-programma De Ochtend zegt Van Busbach zich vooral te storen aan de gebrekkige regelgeving voor de hobbykoks. ‘De temperatuur in mijn koelingen, ik heb alles gestikkerd, er moeten blusdekens aanwezig zijn. Blijkbaar allemaal regels die alleen voor de horeca gelden.’

Ik ben niet bang voor minder gasten, zegt Van Busbach. ‘Maar als een café een ‘2 voor de prijs van 1′-actie doet staat de politiek op haar achterste benen en hobbykoks mogen alles doen.’

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob Lagendijk

KHN heeft kritiek op huiskamerrestaurants omdat deze niet aan de etiketteringswet zouden voldoen. Maar huiskamerrestaurants stemmen voorafgaand aan een etentje het menu met hun gasten af en houden rekening met dieetwensen. Ze weten voor hoeveel gasten ze gaan koken en zullen hun inkopen daarop afstemmen. Een professioneel restaurant moet daarentegen altijd voorraad aanhouden om alle gerechten die op de menukaart staan te kunnen serveren. Als gevolg hiervan worden vlees en vis dagenlang bewaard en daarom is de etiketteringswet ingesteld. Het is echter zinloos om te eisen dat huiskamerrestaurants ook aan deze regelgeving moeten voldoen: zij hebben geen menukaart en hoeven daarom geen voorraad aan te houden.

Jan van Tiel

Om het tegenargument alleen op het stikkeren te gooien vind ik wat makkelijk. Volledige HACCP is wel degelijk van toepassing op elke restaurateur/kok die gasten ontvangt en eten serveert. Een alcoholvergunning verkrijgen is zo makkelijk als je aanmelden op airdnd blijkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond