Deel dit artikel
-

Lagere resultaten voor eBay

Veilinghuis eBay waarschuwde woensdag dat de vraag in de eerste helft van 2023 zal dalen. Het afgelopen kwartaal was ook al niet best als gevolg van dalende consumentenbestedingen in de Verenigde Staten en Europa.

eBay voorspelt een omzet in het lopende kwartaal van 2,46 miljard tot 2,50 miljard, vergeleken met de schattingen van Wall Street van 2,37 miljard (pdf).

Ook bij veilinghuis eBay gaan banen verdwijnen. Vijfhonderd werknemers hebben al ontslag gekregen, ongeveer 4 procent van het personeel.

De omzet voor het kwartaal dat eindigde op 31 december daalde met 4 procent tot 2,51 miljard. Analisten rekenen op 2,47 miljard dollar. Het handelsvolume daalde 12 procent naar 18,2 miljard. De winst was met 581 miljoen lager dan een jaar eerder.

De omzet bedroeg over het complete jaar bedroeg 9,8 miljard dollar, 6 procent lager dan een jaar eerder. Het handelsvolume liep zelfs 15 procent terug naar 73,9 miljard. Het nettoverlies kwam uit op 1,3 miljard.

eBay voorspelt een omzet in het lopende kwartaal van tussen 2,46 miljard en 2,50 miljard, vergeleken met de schattingen van Wall Street van 2,37 miljard.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond