Deel dit artikel
-

Last onder dwangsom voor webwinkel We Love Musthaves

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft webwinkel We Love Musthaves de een last onder dwangsom opgelegd. Hiermee dwingt de ACM het bedrijf om te voldoen aan de regels die consumenten beschermen bij online aankopen.

Het bedrijf moet de website op belangrijke punten aanpassen en consumenten hun geld terugbetalen als zij een beroep doen op de bedenktijd of bij niet tijdige levering. Ook moet het bedrijf beter bereikbaar zijn voor klanten.

De toezichthouder heeft de webwinkel, die modeartikelen als badpakken en bikini’s verkoopt, in 2019 ook al aangesproken na klachten van consumenten. Sinds begin dit jaar ontving de ACM opnieuw meldingen van consumenten over dit bedrijf.

De webwinkel krijgt tot vandaag de tijd om deze aanpassingen door te voeren. Gebeurt dat niet of niet op tijd, dan moet We Love Musthaves een bedrag van 2000 euro per week betalen tot een maximum van 20.000 euro.

De ACM eist concreet de volgende verbeteringen:
– Duidelijke informatie over de levertermijn en deze ook nakomen.
– Als de consument binnen de bedenktijd van zijn aankoop afziet en de overeenkomst ontbindt, moet hij binnen 14 dagen daarna zijn geld terugkrijgen, ook bij producten in de uitverkoop of die met korting worden verkocht.
– Terugbetaling met een tegoedbon mag alleen als de consument met tegoedbon heeft betaald.
– Hygiënische producten waarvan de verzegeling niet is verbroken mogen geretourneerd worden.
– De webwinkel moet ervoor zorgen dat de consument via alle aangegeven contactmogelijkheden, zoals telefonisch, per e-mail en de live chat, in contact kan komen met het bedrijf.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond