Deel dit artikel
-

Leapp gered door Nobel Capital, maar buitenlandse expansie van de baan

Leapp, de winkelketen voor opgeknapte tweedehands Apple-producten, maakt een doorstart. Minstens 100 van de 170 arbeidsplaatsen zijn hierdoor gered. Dat bevestigt Pieter Schroeder van de nieuwe eigenaar Nobel Capital tegenover RTL Z.

Leapp komt in handen van investeringsmaatschappij Nobel Capital, die interesse heeft in de markt voor hergebruikte spullen. Ook oprichter Van Camp blijft als aandeelhouder en bestuurder bij de onderneming betrokken. De plannen voor het buitenland worden evenwel geschrapt.

Niet alle winkels blijven open: van de 24 winkels gaan er veertien door. De winkels in onder meer Almere, Apeldoorn en Tilburg gaan dicht.

Het faillissement van Leapp kwam begin juni als een grote verrassing, al was er flink wat kritiek op de te hoge prijzen.

Vorig jaar blaakte Leapp nog van gezondheid, althans zo leek het. In 2016, een jaar nadat Gilde als meerderheidsaandeelhouder was binnengehaald, was het bedrijf al uitgegroeid tot 22 vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Vooral Duitsland moest voor groei gaan zorgen. Het bedrijf had in dat jaar een omzet van ruim 20 miljoen euro en 170 medewerkers. De 24ste winkel werd afgelopen april in Delft geopend.

Deel dit bericht

4 Reacties

van Deurzen

“Ook oprichter Van Camp blijft als aandeelhouder en bestuurder bij de onderneming betrokken.”…. ehhh Van Camp is mede investeerder in Nobel Capital. En nu kan ie vanuit daar ineens investeren? Dit leest meer als een smerige manier waarop van Camp onder de schulden van Leapp uitkomt er op met een nieuwe opzet weer zelf rijk van wil worden. (bron: https://www.nu.nl/ondernemen/5373194/winkelketen-leapp-maakt-doorstart.html)

Pieter

Van Deurzen, je kan niet lezen.

‘Winkelketen Leapp maakt een doorstart onder investeringsmaatschappij Nobel Capital waar Leapp-oprichter Rogier van Camp ook in zit.’

Bedoeld wordt de doorstart, niet Nobel.

Wim

De schrijver van de persberichten (Jan Libbenga?) zaait verwarring.
Van Deurzen heeft gelijk als hij alleen naar de aangehaalde bron (in blauw) verwijst. Daarin staat:

“Winkelketen Leapp maakt een doorstart onder investeringsmaatschappij Nobel Capital waar Leapp-oprichter Rogier van Camp ook in zit.”

(Zijn citaat “Ook oprichter Van Camp blijft als aandeelhouder en bestuurder bij de onderneming betrokken.” kan ik nergens terugvinden.)

Pieter heeft (taalkundig) dus ongelijk. Want in het aangehaalde citaat staat wel degelijk dat Van Camp in Nobel zit. Het gaat niet om wat bedoeld wordt, maar om wat er staat. En dat kan hier niet ‘de doorstart’ zijn.

Emerce/Jan Libbenga: verduidelijk je berichtgeving!

Jan Libbenga (Emerce)

Wim,

Over verwarring gesproken: je bedoelt waarschijnlijk nieuwsberichten, geen persberichten. Verder ben ik niet ook nog eens de auteur van het Nu.nl bericht.

Van Deurzen trekt niettemin een foute conclusie, wat hij had kunnen controleren als hij even op de pagina van Nobel Capital had gekeken. Daar lees je wie de partners zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond