Deel dit artikel
-

Maandelijks 3,3 miljoen online kijkers Nederlandse zenders

In 2016 keken er maandelijks gemiddeld 3,3 miljoen Nederlanders achteraf naar een tv-programma via internet. Opvallend ook dat meer dan veertig procent van het kijkpubliek afgelopen jaar geen enkel programma terugkeek via computer, tablet of telefoon.

Dat blijkt uit het Jaarrapport Online dat kijkcijfermeter SKO publiceert (PDF).

De NPO bereikte in 2016 online maandelijks gemiddeld 2,3 miljoen kijkers. RTL Nederland bereikte maandelijks gemiddeld online 1,9 miljoen kijkers en SBS 839.000 kijkers. Het gaat hier om het aantal bereikte kijkers voor alle content die in 2016 werd uitgezonden op tv en online werd bekeken in de zes dagen na uitzending. Gemiddeld per maand keken 2 miljoen mensen via de computer (desktop/laptop), 1,3 miljoen kijkers via de tablet en 897.000 via de smartphone.

Gemiddeld bereik per drager:

Van de 15,6 miljoen mensen van 6 jaar en ouder keek 56 procent één of meerdere naar online aangeboden televisieprogramma’s van NPO, RTL, en SBS. Er is een maandelijks vaste groep van 3,3 miljoen.

Deel dit bericht

5 Reacties

bert

Sinds de nieuwe kwaliteit is geactiveerd zijn we maar helemaal afgestapt van TV abbo. Enkel nog TV via NPO.nl en dat werkt prima.

John de Boer

Ja, heb ik ook gedaan. Gebruik nu http://www.nederland.tv , alles bij elkaar.

Lars

Niks over Netflix, YouTube of Prime? Ik snap dat het over Nederlandse televisie gaat en dat de NPO, RTL en SBS hier een belangrijke rol speelt maar dit is geen compleet beeld. Voor wie is dit onderzoek bedoeld? Adverteerders?

Erwin Boogert

Nee, niets over streamingdiensten. Die onderzoeken ze niet. Nog niet. Althans, ze rapporteren er niet over.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond