Deel dit artikel
-

Mark Zuckerberg wil niet verschijnen voor parlementaire commissie in UK

Ondanks paginagrote advertenties vol excuses in Britse kranten wil Facebook topman Mark Zuckerberg niet zelf getuigen voor een parlementaire commissie in Engeland over het schandaal rond Cambridge Analytica.

Wel stuurt hij CTO Mike Schroepfer of productmanager Chris Cox naar het zogenoemde Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) Committee van het House of Commons.

Een belangrijk deel van het schandaal speelt zich af op Britse grond, omdat Cambridge Analtyica in Groot Brittannië is gevestigd. Dat bedrijf zou illegaal verkregen persoonsgegevens hebben ingezet voor politieke propaganda. De Britse privacywaakhond heeft inmiddels een inval gedaan bij het Londense kantoor van het bedrijf Cambridge Analytica.

Zuckerberg heeft maandag ook een uitnodiging gekregen van de Amerikaanse Senaat om op 10 april uitleg te geven over het misbruik van gebruikersgegevens.

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft eerder deze week een onderzoek aangekondigd naar Facebook. De toezichthouder wil weten of het technologiebedrijf privacyrichtlijnen heeft geschonden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond