Deel dit artikel
-

Media Markt test thuisbezorgingen per taxi

Media Markt doet in Hamburg een proef waarbij online bestellingen per taxi bij de koper worden afgeleverd.

Daarvoor werkt de keten samen met myTaxi, een bedrijf dat als een soort taxicentrale bemiddelt tussen chauffeurs en gezochte ritjes. In het geval van de twee vestigingen van Media Markt in Hamburg worden geen personen maar pakketjes afgeleverd. De bezorgkosten zijn de reguliere ritprijzen.

Noch Media Markt noch myTaxi informeren over deze nieuwigheid op hun sites, maar verscheidene Duitse media melden deze samenwerking.

Het betreft vooralsnog een proef waarbij zowel de consument als de taxichauffeurs kunnen profiteren. De klant krijgt zijn bestellingen aanzienlijk sneller thuisbezorgd dan wanneer een reguliere pakketdienst wordt gebruikt. Voor de chauffeurs is het een bijverdienste. Hun instructies luiden dat ze de pakketjes alleen mogen aannemen als ze geen personen te vervoeren hebben.

Niet duidelijk is hoe lang de proef duurt en of en wanneer deze naar de andere negen grote Duitse myTaxi-steden wordt uitgerold.

Startups in verscheidene vooral grote landen proberen in te breken op de bezorgmarkt die tot nu wordt gedomineerd door de traditionele post- en pakketbedrijven. Bedrijven als myTaxi en Uber brengen rijders via een app direct in contact met klanten die vervoerd willen worden. Diensten als Shutl en Tiramizoo doen dat voor pakketjes. Zij stellen webwinkels in staat om lokale bestellingen nog op dezelfde dag af te leveren. In Nederland beginnen zich op dit front ook de eerste initiatieven af te tekenen.

Foto: chittipops (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Fred van Rijswijk

Als Nederlands initiatief volgen we dit zeker op de voet, zeker startups als Shutl (UK) en Tiramizoo (DE). myTaxi is wel een leuke toevoeging maar denk dat een normale ritprijs te duur wordt qua bezorgkosten. Bij Delvry zijn we zeker geïnteresseerd in taxi’s, tijdens het lange stilstaan wel tijd hebben voor een lokale levering.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond