Deel dit artikel
-

Microsoft breidt cloudlicentieprogramma voor startups uit

Microsoft heeft een overeenkomst getekend met incubator YES!Delft voor de financiering van Nederlandse techstartups. Het softwarebedrijf wil het komende jaar, dat op 1 juli is begonnen, 20 miljoen euro uittrekken voor gratis Azure-cloudlicenties.

‘De jacht op de volgende Nederlandse Uber, Reddit of Airbnb is geopend, er is geen gebrek aan ideeën’, aldus Marcel Timmer, Innovation Lead Microsoft Nederland. ‘Als startup heb je echter meer nodig dan een goed idee en een flinke dosis doorzettingsvermogen.’

Omdat Microsoft gelooft dat startups belangrijk zijn voor de innovatie en de werkgelegenheid in Nederland, wil het bedrijf naar eigen zeggen structureel investeren. Het programma voor gratis Azure-licenties bestond overigens al, maar het bedrag dat daarvoor wordt uitgetrokken gaat naar 20 miljoen euro.

Microsoft stelt de gratis licenties beschikbaar voor startups in Amsterdam, Delft, Eindhoven en in de rest van Nederland.

Per bedrijf gaat het om een investering van 120.000 dollar (109.690 euro). Daarnaast ondersteunt Microsoft de startups met kennis en advies, bijvoorbeeld aan de hand van tweewekelijkse consult- en mentorsessies. De samenwerking geldt voor een jaar, en wordt bij succes wellicht verlengd.

Een kleine duizend techstartups krijgt bovendien een gratis MSDN Subscription aangeboden, waarmee ze toegang krijgen tot diverse Microsoftdiensten, ter waarde van meer dan 13.000 dollar (11.883 euro).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond