Deel dit artikel
-

Microsofts Minecraft Earth moet nieuwe Pokémon Go worden

Microsoft hoopt met het nieuwe AR spel Minecraft Earth Pokémon Go te verslaan. ‘Dit is niet zomaar een geochaching game met 2 procent AR,’ vertelde gamingchef Torfi Olafsson aan Amerikaanse verslaggevers die al een sneak preview kregen. “We hebben deze game ontwikkeld zodat je hem overal kunt spelen: thuis, maar ook in parken.”

Gebruikers kunnen met Minecraft Earth eigen bouwsels in een samengestelde wereld plaatsen. Die worden dan zichtbaar voor andere spelers van het spel. Tijdens hun verkenningstochten kunnen spelers ook monsters tegenkomen die ze moeten verslaan. Een eerste proefversie van de game voor iOS en Android wordt ergens in de zomer verwacht.

Minecraft vierde afgelopen vrijdag zijn tiende verjaardag. In een decennium verdiende Microsoft 2,5 miljard dollar met de game en dat succes hoopt het bedrijf met de AR-variant nog even te verlengen.

Minecraft begon in 2009 met Infiniminer, een open-source voorloper van het primitief ogende blokkenspel. In de game werden spelers in een samengestelde wereld geplaatst, die is aan te passen door blokken weg te halen en te verplaatsen. Ontwikkelaar Markuss Persson uit Zweden zag mogelijkheden voor verbetering en kwam met een eigen versie die eerst nog Cave Game heette. Persson wist al meteen ruim een miljoen exemplaren van de game te verkopen.

In 2014 nam Microsoft voor 2,5 miljard dollar zijn bedrijf Mojang over. Microsoft liet toen bezorgde investeerders weten dat het een jaar later de investering alweer zou terugverdienen. Oprichter Persson alias Notch stapte echter op.

Microsoft heeft tot nu toe 176 miljoen exemplaren van de game verkocht en de game heeft een kleine 91 miljoen actieve spelers. Het spel draait behalve op de pc en de smartphone ook op de Oculus Rift en Samsung Gear en via de Minecraft Marketplace kunnen spelers hun blokken verkopen.

Het succes van Minecraft is makkelijk te verklaren: het spel vergt geen bijzonder talent om te spelen, vooral jongere spelers kunnen er gelijk mee aan de slag. Ook is geen luxe pc of zeer snelle gameconsole vereist. Wel is de game in de loop der jaren complexer geworden.

Microsoft demonstreerde al eerder een AR versie van Minecraft op het gamecongres E3, maar die was bedoeld voor zijn VR-bril HoloLens.  Met de nieuwe game hoopt Microsoft toch vooral geld te verdienen. De game zelf is gratis te spelen, maar voor virtuele schatkisten moet de portemonnee worden getrokken. Details daarover zijn nog niet bekend gemaakt.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mark

Ik vind het helemaal fantastisch!
Ik heb me al aangemeld op de minecraft site voor de bèta versie en de minecraft earth skin.
#minecraft

Kiany - Kiany

Kiany

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond