Deel dit artikel
-

Ook Microsoft komt met slimme inbox

Microsoft volgt Google met een nieuwe inbox genaamd Clutter die binnenkomende mail slimmer moet sorteren. Clutter bepaalt zelf welke mails belangrijk zijn en die komen dan in de Clutter folder terecht.

Clutter is voorlopig alleen beschikbaar voor gebruikers van de clouddienst Office 365 en kan worden aangezet via de Outlook Web App. Clutter is zelflerend, maar kan wel lerend worden aangestuurd.

Het is niet duidelijk of Microsoft de technologie ook wil uitbreiden naar Outlook.com.

Eind oktober kondigde het Gmail team Inbox aan, die ook leert om belangrijke en minder belangrijke mails te scheiden. Marketeers zijn bang dat door dergelijke filters het bereik van e-mail marketing afneemt doordat mail ongelezen in folders achterblijft.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Zo te zien is dit de stap ‘Priority inbox’ van Gmail (geintroduceerd rond 19 juli 2010), of een soort ‘tabbed’ inbox (geintroduceerd rond 29 mei 2013) en niet zoals Inbox van Google, wat nog een stap verder zou moeten gaan.

Priority Inbox: https://support.google.com/mail/answer/186531?hl=en
‘Tabbed’ Inbox: https://support.google.com/mail/answer/3055016?hl=en

KoalaBear

Gebruik Google Inbox overigens niet meer. Alles neemt veel meer ruimte in, en ik moet er gewoon teveel aan wennen. Wacht wel tot ze snoozen in Gmail hebben ingebouwd 😛

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond