Deel dit artikel
-

Microsoft stopt met advertentieplatform UWP apps

Microsoft stopt op 1 juni met het advertentieplatform voor zijn zogenoemde UWP apps. Tot 31 mei wordt er nog gewoon uitbetaald.

Universal Windows Platforms (UWP) apps draaien op meerdere Windows platforms zoals tablets, de XBox One en HoloLens, maar met het wegvallen van Windows Mobile zijn ze wat minder belangrijk geworden.

Apps met in-app verkopen moeten nu op zoek gaan naar andere advertentienetwerken.

Op 8 juni haalt Microsoft ook alle data weg die bij het platform horen.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Tja Nedela, dit is eerste stap naar Windowsvrije wereld. Domste stap ooit om WM afgelopen december te staken, logisch vervolg is UWP opknopen, wat eigenlijk de toekomst was van de Windows App. Google Chrome OS en Apple kidnappen de jongste generaties, die groeien als eerste Windowsloos op. Ditch da bitch en get over it. Gamenerds moeten maar over op de XBox, Stadia en PS5, die zullen wel even sputteren, maar als je die optijd in de virtuele cloud integreert hebben ze toch niet meer door op welke hardware ze leven.
Ik typ dit op een splinternieuwe W10 laptop, en toch voelt ie halfdood. Lekker bezig daar in Redmond.
Zul je zien, in 2030 slingert er na laatste service update W10 in 2015 enkel nog wat Windows 3.1 en 95 rond in de wereld, van die oude bedrijfsaansturing die nooit overgezet is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond