Deel dit artikel
-

Microsoft verwerkt WebRTC in Internet Explorer

Microsoft heeft de ondersteuning toegezegd voor Web Real-Time Communication (WebRTC) in zijn browser Internet Explorer. Dat komt niet als een verrassing. WebRTC is een bedreiging voor Skype.

WebRTC vindt zijn oorsprong in Google Hangouts, het communicatieprogramma dat nauw geïntegreerd is met Google Plus, maar inmiddels een zogenoemde API-definitie is onder de hoede van het World Wide Web Consortium. Simpel gezegd komt het hierop neer dat je zonder plug-ins kunt ‘skypen’ op een webpagina, dus met beeld en geluid, maar daarnaast ook data kunt uitwisselen. En dat met weinig meer dan Javascript en HTML5.

WebRTC biedt in het algemeen veel voordelen: de videokwaliteit is merkbaar beter dan bij Flash. De gesprekken kennen weinig vertraging, en de verbindingstijden zijn zes keer sneller dan wat er nu in de markt is.

De mogelijkheden zijn met name interessant voor webcare: de webwaremedewerker krijgt ook meteen alle klantgegevens te zien.

Er waren tot nu toe nog maar drie browsers die de standaard ondersteunen: Chrome, Firefox en Opera. Wanneer WebRTC in Internet Explorer wordt verwerkt is niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond