Deel dit artikel
-

Montapacking neemt de activiteiten van De Brink over

Fulfillmentbedrijf Montapacking neemt branchegenoot De Brink over voor een onbekend bedrag uit een faillissement. Deze onderneming uit Enschede wordt gezien als een een ‘perfect bruggenhoofd naar Duitsland’.

De medewerkers en klanten van De Brink hebben een roerige tijd achter de rug. In oktober vorig jaar werd De Brink verkocht aan branchegenoot Wial uit Etten-Leur. Direct na de overname werden de direct-mailactiviteiten van het nieuwe bedrijf ondergebracht in Etten-Leur, terwijl alle fulfilmentactiviteiten zich concentreerden in Enschede. Een aantal weken geleden werd duidelijk dat Wial het hoofd niet boven water kon houden. Een faillissement was onafwendbaar.

De curator heeft de 27 werknemers van het bedrijf ontslag aangezegd. Montapacking gaat bekijken of deze werknemers weer aan een baan kunnen worden geholpen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Kammers - TLogistics Fulfilment Solutions

Dit is inderdaad een mooie stap voor Montapacking.
Gefeliciteerd Edwin en team!

Op een punt zet is wel mijn vraagtekens en dat is dat er straks enkel nog een paar grote spelers over zijn…

Naar mijn mening zullen er straks naast de overgebleven grote spelers óók nog een aantal “kleinere” spelers actief zijn met ieder haar eigen focus.

Maar van het aantal fulfilmentpartijen die er nu actief zijn (+/- 100) zullen er inderdaad een hoop gaat wegvallen, door overnames, fusies, faillissementen of partijen die inzien dat je er fulfilment niet zomaar bij doet.

Ik zie in de markt dat er veel behoefte is aan (intensief) persoonlijk contact en breed strategisch e-commerce advies om sneller te kunnen groeien en om onnodige kosten te besparen.

Daar moet natuurlijk wel tijd voor zijn binnen een bedrijf om dat nog voor je klanten te kunnen doen.

Jeroen Kammers - TLogistics Fulfilment Solutions

Als aanvulling op bovenstaande, stond de stelling “het overblijven van alleen maar een paar grote fulfilmentpartijen” op logistiek.nl

http://www.logistiek.nl/logistieke-dienstverlening/nieuws/2018/06/montapacking-neemt-de-de-brink-over-101163966

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond