Deel dit artikel
-

Nederlands technologiebedrijf 2getthere in Duitse handen

Het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere, gespecialiseerd in autonome voertuigen en vervoerssystemen, is overgenomen door het Duitse conglomeraat ZF.

Het Duitse concern verwerft een meerderheidsbelang van 60 procent in het Nederlandse bedrijf.

2getthere is de leverancier van het zelfrijdende vervoerssysteem op het Rivium bedrijvenpark in Capelle aan de IJssel dat al sinds 1999 operationeel is en vanaf 2020 voor het eerst ook op de publieke weg gaat rijden. Daarnaast werkt 2getthere aan een nieuwe autonome vervoersoplossing voor de luchthaven Zaventem in België.

ZF ontwikkelt onder meer versnellingsbakken voor de Formule 1 en elektrische aandrijfsystemen voor Formule-E. Het concern richt zich in toenemende mate ook op de ontwikkelingen van autonome mobiliteitsdiensten en -ondersteuning. Met een omzet van 36 miljard euro en bijna 150.000 werknemers is het wereldwijd actief in meer dan 40 landen.

Voor 2getthere (opgericht in 1984, zestig werknemers) betekent de overname een ‘grote spong voorwaarts en een impuls voor de werkgelegenheid in Nederland indachtig het perspectief dat na de overname een snellere groei mogelijk zal zijn’.

2getthere blijft als onderneming zelfstandig en in Nederland gevestigd. Ook zullen alle R&D activiteiten in Nederland plaats blijven vinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond