Deel dit artikel
-

Nederlandse techbedrijven halen 1,2 miljard euro op in 2019

Nederlandse tech start-ups en scale-ups hebben in 2019 minstens 1,2 miljard euro aan venture capital opgehaald bij investeerders, een recordbedrag. Er vond een 200-tal investeringsrondes plaats in diverse sectoren. Dat schrijft Filip Cuypers van Volta Ventures op zijn blog.

Het totale investeringsbedrag ligt hoger dan de cijfers die voor voorgaande jaren gerapporteerd werden. 2019 kent twee uitschieters die samen bijna een half miljard voor hun rekening nemen: online supermarkt Picnic (250 miljoen euro) en het van oorsprong Utrechtse GitLab (268 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 242 miljoen).

Investeerders zagen het afgelopen jaar voornamelijk kansen in software, finTech en cleanTech. Tot deze laatste categorie worden onder meer bedrijven gerekend die inzetten op de transitie naar groene energie. Software-as-a-service (SaaS) en online marktplaatsen zijn de meest gebruikelijke bedrijfsmodellen.

Het geïnvesteerde kapitaal komt voornamelijk van venture capital-fondsen en angel-investeerders. Bij eem op de vier deals was een buitenlandse partij betrokken.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond