Vijftig Nederlandse startups naar CES Las Vegas
Special Envoy van techleap.nl, Constantijn van Oranje, reist in januari met 50 Nederlandse startups af naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dat maakte hij zojuist bekend tijdens CES Unveiled in de Beurs van Berlage in Amsterdam.
Naast Constantijn van Oranje zijn ook Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer en Gerbert Kunst, Consul-Generaal in San Francisco, aanwezig in Las Vegas.
De vandaag bekendgemaakte Nederlandse startups zijn geclusterd rond vijf thema’s: de toekomst van energietransitie en e-mobiliteit, de toekomst van het leven van de stad, de toekomst van consumentenelektronica, de toekomst van levenswetenschappen en de toekomst van educatie.
Twee van de 50 startups, Hydraloop en CoolFinity, werden vandaag al onderscheiden met de CES Innovation Awards.
De missie naar CES2020, een van de grootste techbeurzen ter wereld, wordt georganiseerd door het ministerie van Econonomische Zaken, ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en techleap.nl.
Techleap.nl, voorheen Startup Delta, heeft tijdens CES Unveiled in Amsterdam ook zijn nieuwe visuele identiteit gelanceerd. “We wilden af van het imago van tulpen en molens,” aldus Constantijn van Oranje.
De basis van de nieuwe visuele identiteit wordt gevormd door een grafisch universum van geometrische vormen. Deze moet de rol van de organisatie als hoeder van het Nederlandse technologie-ecosysteem tot uitdrukking brengen.
De ambitie van de organisatie is om in Nederland een klimaat te creëren waarin unicorns heel gemakkelijk tot stand kunnen komen. Daarover ging het vanochtend ook tijdens een panel met Gillian Tans vsn Booking.com en Andreas Olmes van het Duitse High Tech Grunderfonds, dat vanuit de overheid al veertien jaar fors investeert in startups. “Frankrijk wil dertig unicorns, kunnen we dat ook in andere landen realiseren?” wilde Constantijn van Oranje weten. Olmes denkt van niet. “Wij mogen blij zijn als we er drie hebben in 2025, het is nog altijd erg lastig in Europa voor bedrijven om zo snel te groeien.”
Het Nederlandse kabinet gaat de komende vier jaar in elk geval 65 miljoen euro extra investeren in het Nederlandse startup- en scale-upbeleid. Staatssecretaris Mona Keijzer stelde het bedrag beschikbaar om knelpunten rondom personeel en financiering aan te pakken. Een sterk klimaat voor startups en scale-ups is in haar ogen cruciaal voor de aanwas en doorgroei van technologiebedrijven.
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond