Deel dit artikel
-

Groei Netflix lijkt te verzwakken

De koers van het aandeel Netflix maakte zojuist een diepe duik na tegenvallende verwachtingen voor het komende kwartaal. Netflix rekent op een groei van ‘slechts’ 2 miljoen internationale abonnees in plaats van de door analisten verwachte 3,45 miljoen.

De Amerikaanse groei zwakt met 500.000 verwachte abonnees ook af, zij het minder dramatisch. In het afgelopen eerste kwartaal kwamen er 6,74 miljoen abonnees bij, waarvan 2,23 miljoen in de VS en 4,51 miljoen elders, een record.

Netflix noteerde 6 dollarcent winst per aandeel op een omzet van 1,93 miljard dollar. De operationele winst kwam uit op 49,5 miljoen dollar en de nettowinst bedroeg 27,7 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er operationeel nog 97,5 miljoen dollar verdiend en bedroeg de winst 23,7 miljoen dollar. De internationale omzet steeg 57 procent, ondanks ongunstige valutaverschillen. Internationaal leed Netflix 104 miljoen dollar verlies.

De koers daalde kort na het nieuws in eerste instantie met 15 procent. In de reguliere handel sloot het aandeel nabeurs 2,8 procent lager.

Vandaag werd ook bekend dat Amazon zijn videodienst Prime Video loskoppelt van zijn retailactiviteiten. Consumenten kunnen voortaan een apart video-abonnement nemen voor 8,99 dollar per maand.

Tot nu toe was Prime Video een vast onderdeel van het Prime abonnement, waarmee gebruikers artikelen zonder bezorgkosten kunnen bestellen.

De ontbundeling valt natuurlijk niet los te zien van de concurrentie van Netflix. Amazon heeft nog nooit abonneecijfers vrijgegeven, maar de schattingen liggen tussen de 40 en 60 miljoen Prime (Video) abonnees wereldwijd. Netflix heeft ruim 43 miljoen Amerikaanse gebruikers.

amazon_video

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond