Deel dit artikel
-

Netflix verplaatst hoofdkantoor van Luxemburg naar Nederland

Netflix gaat zijn hoofdkantoor begin volgend jaar verplaatsen van Luxemburg naar Nederland. Dat meldt het Luxemburgse Tageblatt. De Luxemburgse regering onder wie premier Xavier Bettel is op de hoogte gebracht. Netflix heeft de verhuizing ook aan Emerce bevestigd.

De reden is de invoering van een hogere BTW op internetdiensten in Luxemburg per 1 januari 2015 van 17 procent. Luxemburg rekent nu 3 procent. Door de hogere BTW is Luxemburg als vestigingsplaats minder aantrekkelijk. Hoeveel mensen in Nederland komen te werken is nog niet bekend. De van oorsprong Nederlandse persvoorlichter Joris Evers verhuist met zijn gezin in elk geval naar Nederland, laat hij weten.

Netflix zat nog maar sinds juli 2011 in het Hertogdom, en wil flink gaan uitbreiden. Frankrijk als in september als eerste op de agenda, daarna volgen Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en België. De komst van Netflix naar Frankrijk heeft onrust veroorzaakt bij de Franse filmwereld. Netflix is namelijk niet verplicht filmproducties mee te financieren als het bedrijf geen vestiging heeft in dat land.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jacob Lageveen

Zal inderdaad belastingtechnisch zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond