Deel dit artikel
-

Niantic haalt 300 miljoen groeigeld op

Het mobiele augmented reality-spellenplatform Niantic Labs heeft nieuw groeikapitaal weten aan te trekken ter waarde van 300 miljoen dollar.

De investeerder in deze ronde is Coatue, dat de onderneming op negen miljard dollar waardeert.

Niantics Labs is bekend geworden van het mobiele spel Pokemon Go, dat is gebaseerd op het eerdere werk aan het spel Ingress Prime.

Met het nieuwe geld wil CEO John Hanke (foto) bestaande spellen verbeteren en nieuwe spellen bouwen. Daarnaast, en dat weegt zwaarder bij softwarebedrijven, wil het zijn ontwikkelaarsplatform verder optuigen. Daarmee stelt het derde partijen in staat om ook spellen met Hankes techniek te bouwen.

Spellen van Niantic combineren de fysieke en digitale wereld met elkaar in een spelgeving. Gamers moeten letterlijk de wereld in om objecten te bezoeken en daar, alleen of anderen, spelhandelingen te verrichten. Maandelijks lopen tientallen miljoenen spelers al turend op hun scherm schijnbaar doelloos rond, terwijl ze in het spel in verhitte strijden kunnen zijn.

Niantic is opgericht in 2010 bij Google en in 2015 afgesplitst als zelfstandig bedrijf. Sindsdien haalde het 770 miljoen dollar op bij investeerders. Aan de basis van het bedrijf staan dezelfde mensen die jaren geleden Keyhole oprichtten, een project dat na de overname werd omgedoopt tot Google Earth.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond