Deel dit artikel
-

Nieuw shoppingportal met bijna-nieuwe producten

De nog-niet-eens-tweedehandsmarkt krijgt er een nieuwe speler bij in de vorm van Retourplaza.nl, een initiatief van Jan Minnee met PostNL.

De jonge ondernemer Minnee richtte samen met strategisch partner PostNL in diens fulfillmentfaciliteit in Houten een eigen retourstraat. Webwinkels kunnen er hun retouren naar terugsturen, alwaar deze op kwaliteit worden beoordeeld met Minnees software. Vervolgens komen de producten te koop op Retourplaza.nl.

Veel winkels kiezen ervoor om retouren niet weer zelf in het online assortiment op te nemen vanwege de kosten die daarmee samenhangen. In Houten worden ze geparkeerd en verdient Retourplaza een commissie voor iedere daadwerkelijk gerealiseerde verkoop. Minnee: “We zijn zeker geen bodemprijsopkoper, want we zoeken juist naar de waarde die ieder afzonderlijke product nog wel vertegenwoordigt.”

Sommige producten worden op bol.com of Marktplaats aangeboden. Verder werkt de ondernemer in deze fase overwegend vanuit organische groei en vindbaarheid. Later dit jaar zal er een online campagne worden gehouden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond