Deel dit artikel
-

OM wil celstraf voor afpersers KPN

Een 32-jarige man die inmiddels in Slowakije woont, moet van het Openbaar Ministerie twaalf maanden de cel in omdat hij dreigde gegevens van honderden klanten van KPN openbaar te maken tenzij het telecombedrijf een groot bedrag in bitcoins betaalde.

KPN ontving het eerste bericht in november 2017. Daarna werd onder andere in een mail de suggestie gewekt dat een groep hackers de systemen van het bedrijf was binnengedrongen. Om de afpersing kracht bij te zetten werd een externe website genoemd waar een deel van de gegevens zichtbaar was gemaakt. Zo kon KPN zien dat de gegevens daadwerkelijk in andere handen waren.

In januari deed KPN aangifte. Onderzoek van het Team High Tech Crime van de politie onder leiding van het LP leidde al vrij snel naar de 32-jarige man en een 26-jarige medeverdachte uit Rotterdam. De 32-jarige was in dienst geweest bij KPN, maar eind 2017 wegens fraude ontslagen.

In februari werden beide mannen aangehouden, in Rotterdam en in Slowakije. Tegen de 26-jarige verdachte werd een straf van 6 maanden (2 voorwaardelijk) geëist. De uitspraak is over twee weken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond