Deel dit artikel
-

Omzet Coolblue groeit tot 168 miljoen euro

Coolblue, de keten van gespecialiseerde online shops, boekte in 2012 een omzetgroei van 48 procent. De verkopen kwamen afgelopen jaar uit op 168 miljoen euro. Komend jaar wordt het fundament gelegd voor nog meer groei.

Het jaar 2013 is er een waarin Coolblue de basis legt voor expansie in de offline en online wereld. Bij Tilburg wordt een magazijn geopend met een oppervlakte van 11.000 vierkante meter. Dat is meer dan het dubbele dan de 5.000 m2 die het bedrijf nu heeft in Capelle aan den IJssel. De locaties worden naast elkaar aangehouden.

De extra capaciteit, die voor april in gebruik wordt genomen, is bedoeld om nieuwe winkels te bevoorraden. Dat zijn de honderd geplande nieuwe winkels naast de ruim tweehonderd reeds bestaande online shops. Vermoedelijk bevatten die nieuwe webwinkels steeds meer gewone huishoudelijke spullen. Wat elektronica betreft is het aanbod van de Rotterdammers al vrij volledig. In de laatste maanden van 2012 werd al duidelijk dat Coolblue steeds vaker ‘nieuwe’ productgroepen gaat verkopen. De eerste tekenen daarvan zijn speciaalzaken met rondom items als peper- en zoutmolens, servies, bestek, pannen, theepotten en wijnglazen.

Voorts verdubbelt het bedrijf het aantal fysieke winkels in het komende jaren. Er worden fysieke vestigingen geopend in Amsterdam, Gent en Utrecht. Er zijn al zaken in Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Antwerpen. Niets lijkt Coolblue ervan te weerhouden om in alle provincies van Nederland een fysiek servicepunt te openen. Gezien de scherpe focus op service en distributie en de ontwikkelingen bij concurrent bol.com kiest de directie er eerder vroeg dan laat voor om nieuwe fysieke winkels te openen.

Jaarcijfers van Coolblue:

  • Omzetgroei van 48 procent naar 168 miljoen in 2012
  • Verwachte omzet 2013: minimaal 200 miljoen
  • Winstcijfers: niet bekend
  • Nieuw aantal medewerkers in 2012 werknemers: 140, totaal: 430
  • Net Promotor Score: 62

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond